SPØRGSMÅL & SVAR

Her har vi samlet nogle af de mest hyppige spørgsmål om vores el-vandvarmere, så du kan blive klogere på, om du vil investerer i en af vores populære gennemstrømningsvandvarmere.

Kort fortalt, så giver gennemstrømningsvandvarmeren, også kendt som el-vandvarmer dig varmt vand, når du behøver det, hvor som helst og når som helst i ubegrænset tid. Den løber aldrig tør for varmt vand.

Du åbner blot for den varme hane, så registrerer gennemstrømsvandvarmeren, at der er flow gennem den og tænder straks det elektriske varmlegeme, og som resultat får du hurtigt stabilt og konstant varmt vand. Modsat varmtvandsbeholdere forbruger gennemstrømningsvandvarmere ikke el når du ikke bruger den, fordi den nyeste generation af el-vandvarmerer ikke opbevarer vandet ligesom en gammeldags varmtvandsbeholder. Den opvarmer blot vandet imens det løber igennem. Derfor sparer du penge på elregningen, fordi du ikke bruger penge på 24/7 at holde vandet i den traditionelle vandtank varmt.

Sammenlignet med en traditionel el-vandvarmer, der ifølge ”Energistyrelses Elmodel Bolig 2016” bruger ca. 1.000 kWh om året, bruger vores gennemstrømsvandvarmere typisk kun 200 kWh pr voksen i hustanden. Besparelsen heraf er ca 2.000 kr. om året afhængig af din elpris.

Du kan indstille gennemstrømsvandvarmeren til at opvarme vandet til mellem 30 og 60 grader. Vi anbefaler at sætte den på 40-45 grader da vores erfaringer viser at dette er tilstrækkeligt for at opnå god komfort.

For at finde ud af om dit hus kan trække en elvandvarmer på den nuværende stikledning – Så kan du nemt slå op på denne side hvor mange AMP dit hus har:
https://greenpowerdenmark.dk/vejledning-teknik/nettilslutning/find-netselskab

Ja det kan vores model godt i modsætningen til mange andre producenter.

Ja det kan vores model godt, i modsætning til mange andre producenter.

 

Det skal der IKKE nej.

Der er indbygget overkogssikring der måler både på temperatur og tryk, og såfremt en af disse værdier bliver for høj så kobler den strømmen fra.

Det gør det mere simpelt at monterer vores elvandvarmer end en traditionel beholder løsning.

Alt der har med rør, vand og elektricitet at gøre kræver professionel hjælp, og installation af el-vandvarmeren må derfor kun udføres af autoriseret VVS- og elinstallatører. Det er både for din egen og dit hjems sikkerhed, og for at du ved, at din nye el-vandvarmer bliver monteret og installeret korrekt. Ansvar for dimensionering, opsættelse og idrifttagelsen påhviler nemlig installatøren af enheden.

Ja. Hos Elvandvarmer.dk A/S leverer vi gennemkontrollerede produkter, men skulle uheldet være ud, får du 24 måneders garanti på din el-vandvarmer. Du skal dog være opmærksom på, at garantien bortfalder, hvis el-vandvarmer installeres af personer uden autorisation til det. Kontakt derfor en autoriseret VVS- og elinstallatør til montering, hvis du vil være sikker på at beholde de 24 måneders garanti.

Stort set alle steder. Typisk erstatter el-vandvarmeren din gamle vandvarmer, og derfor placeres den samme sted. Det er den mest simple installation. Du kan dog også vælge at placere el-vandvarmeren så tæt på aftapningsstedet som muligt. På den måde kommer det varme vand hurtigere, og det bliver billigere for dig i drift.

Du kan læse mere om fordelene ved at skifte til en elektrisk gennemstrømningsvandvarmer og på vores produktsider om vores lillemellem og store el-vandvarmere.

På trods af den store effekt, som både den mellem elvandvarmer og den store el-vandvarmer har, så fylder de ikke ret meget i dit hjem. De måler nemlig begge kun 44 cm i højden, 24,5 cm i bredden og 12,6 cm i dybden.

Vores lille el-vandvarmer er perfekt til dig, der ikke har brug for en masse vand på én gang. El-vandvarmeren måler 20 cm i højde, 16,8 cm i bredden og 7,6 cm i dybden, så du ænser den næsten ikke. Samtidig kan du vende den lille el-vandvarmer begge veje, således at slangetilslutningen enten er i bunden eller i toppen af enheden, så du kan placere den lige præcis, hvor det passer dig, hvilket typisk er under en håndvask.

Det korte svar er: ja.

En normal sparebruser bruger ca. fem liter per minut, mens en større komfortbruser typisk ligger noget højere. Du skal derfor kigge på hvor stort behov for varmt vand du har. Vil du gerne kunne tappe meget varmt vand samtidigt, skal du vælge vores store el-vandvarmer. Prismæssigt ligger vores mellem og store modeller meget tæt, så hvis du er i tvivl så vælg den store model, såfremt du har strøm nok i din el tavle.

Afhængigt af, hvor stort vandbehov du har, vælges den størrelse gennemstrømsvandvarmer, som passer dertil. På produktsiderne kan du se, hvor meget de forskellige modeller leverer ved de forskellige effekttrin for hver model. På den måde kan du finde den rette el-vandvarmer til dit behov. F.eks kan mellem modellen godt tilsluttes flere tappesteder, vi kan bare ikke garanterer at den kan levere til flere samtidigt. Læs her mere om den lillemellem og store el-vandvarmer. Er du i tvivl, så giv os et kald, så kan vi råde og vejlede dig i købet af el-vandvarmeren til dit behov.

Ja, det kan den sagtens. Du skal dog huske at tage den ind om vinteren, da den kan frostsprænge.

Ja meget. Selv hvis du indstiller vandvarmeren på 40-45 grader, er der ingen farer for legionellabakterier, da gennemstrømsvandvarmeren ikke har nogen beholder, de kan leve i.

En elektrisk gennemstrømsvandvarmer er særdeles billig i drift og anvender ca. 200 kWh om året per voksen i husstanden, hvorimod en traditionel el-vandvarmer typisk bruger ca. 1.000 kWh om året.*

Dette giver en årlig besparelse på 800 kWh strøm, som koster mellem 2-2,5 kr. afhængig af dit elselskab.
Besparelsen er derfor mellem 1.600-2.000 kr. om året.

Derfor er vores el-vandvarmere også A-mærket. Du er velkommen til at ringe til os og få en snak om, om det kan betale sig for dig at skifte til en el-vandvarmer.

*Kilde: Energistyrelsens Elmodel Bolig 2016

Tilføj ekstra tilbehør