NYHED!

Kompakt unit til varmepumpe

Den intelligente måde at opvarme dit varme brugsvand på. Hør Henrik forklare konceptet i denne video.

Varmt vand på den innovative måde

Lille og kompakt design med stor effekt på dit hjem

Kompakt Unit består bl.a. af en pladeveksler (med særligt lavt modtryk) og vores el-gennemstrømsvandvarmer, der opvarmer dit brugsvand, med supplement fra en varmepumpe. Løsningen fylder “intet” og løber aldrig tør for varmt vand.
Med vores Kompakt Unit til brugsvand kan du lade varmepumpen køre med lavest mulig fremløbs temperatur, og dermed spare penge på energiforbruget.
Det er en innovativ løsning der er særdeles populær, ikke mindst pga de lave drift omkostninger, men også fordi den fylder så lidt.

Kompakt unit

En god investering med mange fordele

Det siger vores kunder…

“Det var en rigtig god løsning. Nu kan vi gå i bad, alle mand efter hinanden.”

Thomas · Kunde hos Elvandvarmer.dk A/S

Vi samler på glade kunder

Modeller og priser

En kompakt unit tilpasset dit behov

Bestil din nye kompaktunit her. Den findes i 2 varianter nemlig mellem og stor.

Du skal vælge stor hvis du har flere aftapningssteder som betyder du har behov for at bruge varmt vand flere steder i huset samtidig.

Du skal vælge den mellem model hvis du stort set altid kun bruger 1 aftapningssted af gangen.

Vi afsender din nye kompaktunit forsvarligt emballeret og hurtigt.

Stor

4 effekt trin (17-18-21 -24 KW)
DKK 12995
 • 2 års produktgaranti
 • Nyeste teknologi
 • Meget kompakt
 • Intet behov for varmtvandsbeholder
 • Ingen legionellabakterier

Mellem

4 effekt trin (9-11-12-15 KW)
DKK 12495
 • 2 års produktgaranti
 • Nyeste teknologi
 • Meget kompakt
 • Intet behov for varmtvandsbeholder
 • Ingen legionellabakterier

Værd at vide

Om vores Kompakt Unit

Det er vigtigt at holde sig for øje at de angivne effekt trin, blot er det man tillader at el-vandvarmeren går op til, men at den selv justerer ned i forhold til behovet.
Den måler hele tiden på indløbstemperaturen (der ofte er meget tæt på fremløbstemperaturen på varmepumpen f.eks 25-35 grader) og justerer derfor ned til den kw effekt der er nødvendigt for at levere den ønskede temperatur.
Der bliver derfor ikke brugt unødigt meget energi, og der er tæt på ingen kappetab (tomgangsforbrug), og tilmed vand nok til at et helt fodboldhold kan gå i bad efter hinanden.
KOMPAKT UNIT
Kompakt unit

Nem og enkel installation

Vi bygger selv vores Kompakt Units

Varmepumpen er inverterstyret og regulere derfor flow og temperatur efter behov i forhold til behovet.
Fremløbstemperaturen styres via udekompensationskurven, dvs ud fra hvad temperaturen er udenfor, denne kurve kan med fordel sænke afhængig af hvor godt huset er isoleret. Ofte kan kurven sættes ned til f.eks 42 / 28, men det afhænger selvfølgelig af hvor godt isoleret huset er. Typisk ligger fremløbstemperaturen på 25-40 grader. Da den ikke skal lave brugsvand er det ofte tilstrækkeligt. På fremløbet fra varmepumpen monteres vores Kompakt Unit (Pladeveksler med særdeles lavt modtryk for at varmepumpen ikke skal kæmpe for at pumpe vandet igennem og undgå flowfejl).
Efter Komptakt Unit løber det fremløbet videre til radiatorer og gulvvarme. Det kolde vand der skal opvarmes til varmt brugsvand løber ind i pladeveksleren og bliver forvarmet til f.eks 25-40 grader inden det løber ind i el-gennemstrømsvandvarmeren hvor det bliver boostet de sidste grader op til ønsker temperatur hvilket ofte er 45-50 grader. Der er ikke fare for legionella bakterier da der ikke er nogen beholder.
Man opnår herved særdeles billig drift da varmepumpen ikke skal hæve temperaturen ret meget (bedre SCOP) og der er ikke akkumulerings tanke /buffertanke der står og taber energi til omgivelserne (kappetab).

Mest stillede spørgsmål

Får svar på dine spørgsmål her nemt og hurtigt

Vi er klar over at en investering som en kompakt unit er kan genere en del spørgsmål – De fleste af vi forsøgt at afklarer her på denne side – i kolonnen til højre har vi samlet vores mest stillede spørgsmål i top 3.

Vi elsker selv god service og så kan vi godt lide at skabe besparelser på energien der benyttes i et hus både til varme og brugsvand.

Finder du ikke svaret på netop dine spørgsmål her, så er du altid velkommen til enten at: ringe, sende en mail eller benytte vores chat når denne er online.

Du skal vælge den store model hvis du har flere aftapningssteder end 1 som benyttes samtidig. Den store model kan fint trække en almindelig husstand hvor der både vaskes op, gåes i bad og vaskes hænder.

Du skal vælge mellem modellen hvis du ikke har scenaria hvor der benyttes flere aftapningssteder med varmt vand samtidig.

For at monterer en kompaktunit skal der en autoriseret VVS og elektrikker på banen. Hos Elvandvarmer.dk kan vi hjælpe dig med at finde en VVS’er og en elektrikker i dit område såfremt du ikke i forvejen har nogle som du benytter.

Det er sjældent vi oplever en elinstallation som ikke kan “løfte” en stor kompaktunit. Der hvor nogle installationer kan komme til kort er hvis man har flere enheder der benytter meget strøm kørende samtidig – Et scenarie kunne være: el-bil i laderen på maks, komfur, støvsuger, vaskemaskine og gennemstrømsvandvarmeren i stor og på maks effekt. De fleste installationer har dog mulighed for fint at klare dette scenarie. Er du i tvivl, så skal du kontakte din udbyder af strøm for at få bekræftet hvilken stikledning du har.

Kompakt unit i mellem model kan benyttes på alle installationer.

Der er flere gode grunde til at vælge en gennemstrømsvandvarmer til brugsvandet i din bolig.

 1. Pladsbesparelse: En gennemstrømsvandvarmer er meget mindre i størrelse sammenlignet med en traditionel varmtvandsbeholder, hvilket giver mere plads i boligen.

 2. Effektivitet: Gennemstrømsvandvarmere varmer kun vandet, som er nødvendigt for brug, i stedet for at opvarme en stor mængde vand i en varmtvandsbeholder. Dette kan spare energi og reducere varmeregningen.

 3. Kontinuerlig varmt vand: Med en gennemstrømsvandvarmer vil man aldrig løbe tør for varmt vand, da vandet varmes op på efterspørgsel. Dette i modsætning til en varmtvandsbeholder, hvor man kan løbe tør for varmt vand, hvis man bruger mere end beholderens kapacitet.

 4. Mindre vedligeholdelse: Gennemstrømsvandvarmere har mindre dele, som kan gå i stykker eller kræve vedligeholdelse, end en varmtvandsbeholder.

 5. Fleksibilitet: Gennemstrømsvandvarmere kan nemt installeres i flere forskellige typer af boliger og kan også kombineres med solvarmeanlæg eller andre former for alternative energi for at øge effektiviteten yderligere.

Sammemfattet kan man sige, at en gennemstrømsvandvarmer er en mere effektiv og pladsbesparende løsning, som giver kontinuerligt varmt vand uden at skulle bekymre sig om at løbe tør for varmt vand, og kræver mindre vedligeholdelse end en traditionel varmtvandsbeholder.

Henrik med vandvarmer

Henrik Nyvang Petersen

Direktør & indehaver

Har du brug for hjælp?

Vi er din kompetente rådgiver og sparringspartner, der sørger for at du kommer i mål med dit energiprojekt.
Tilføj ekstra tilbehør