FORDELENE VED AT SKIFTE TIL DEN NYE GENERATION AF EL-VANDVARMER

 

Er du stadig i tvivl om, om du skal skifte til en ny generation el-vandvarmer? Så læs mere om fordelene ved el-vandvarmere her på siden.

 

Løb aldrig tør for varmt vand med en gennemstrømningsvandvarmer

Med en gennemstrømningsvandvarmer på el, der også er kendt som el-vandvarmer, løber du aldrig tør for varmt vand. En gennemstrømsvandvarmer på el opvarmer nemlig vandet med det samme du åbner for den varme hane. Den registrerer, at der er åbnet for vandet og tænder for varmelegemet.

Hvis du for eksempel har eller har haft en varmtvandsbeholder i dit hjem, dit sommerhus eller i kolonihavehuset, så kender du måske det grufulde scenarie, at du løber tør for varmt vand, bedst som du er i gang med ekstranummeret i din brusebadskoncert. Det kan også være, I er en stor familie, og der aldrig er varmt vand tilbage, når du som den sidste træder ind i brusekabinen.

I sommerhuse er der ofte installeret en lille 30 liter varmtvandsbeholder, der lynhurtigt løber tør. Derfor er det attraktivt at erstatte den med en gennemstrømsvandvarmer på el, der også er langt billigere i drift.

Med en gennemstrømsvandvarmer slipper du også for at tænke på legionellabakterier. Det skyldes at i en gennemstrømningsvandvarmer er der nemlig ingen beholder, bakterierne kan leve i. Derfor er det heller ikke nødvendigt at indstille temperaturen på mere end 40-45 grader.

Vandvarmer i bademiljø

GENNEMSTRØMNINGSVANDVARMEREN ER BILLIG I DRIFT

Ikke nok med, at du altid har varmt vand til rådighed med den nyeste generation el-vandvarmer, så er udsigten til at spare penge på el også en af de helt store fordele at se frem til, når du anskaffer dig en gennemstrømningsvandvarmer på el.

Vores vandvarmere har derfor energimærke A.

En elektrisk gennemstrømsvandvarmer er nemlig særdeles billig i drift og anvender ca. 200 kWh om året per voksen i husstanden, hvorimod en traditionel el-vandvarmer typisk bruger ca. 1.000 kWh om året.*
Dette giver en årlig besparelse på 800 kWh strøm, som koster mellem 2-2,5 kr. afhængig af dit elselskab. Besparelsen er derfor mellem 1.600-2.000 kr. om året.

Bemærk: har du i forvejen en varmepumpe installeret, får du også en reduceret elafgift. Udgiften til varmt vand vil derfor være endnu billigere.

Forklaringen på dette er, at en traditionel varmtvandsbeholder, opbevarer vandet i en beholder på typisk mellem 30-200 l. og bruger en masse af energi på at holde det opvarmet til over 55 grader for at undgå legionellabakterier.

Her har gennemstrømningsvandvarmere intet tomgangsforbrug. Det er, fordi den nyeste generation af el-vandvarmere ikke har nogen beholder. Den henter vandet direkte fra din vandtilførsel, hvorefter vandet strømmer gennem el-vandvarmeren og giver dig straks varmt vand. Det er derfor både nemmere og billigere end en traditionel varmtvandsbeholder, derudover skåner gennemstrømsvandvarmeren på el også miljøet, da du pga. dit lavere strømforbrug nedsætter dit CO2 aftryk.

Hvis du har oliefyr, gasfyr eller varmepumpe i dit hjem, har du også mulighed for at spare penge.

Et pillefyr bruger ofte ca. 1 palle træpiller alene om sommeren til opvarmning af forbrugsvand, hvilket typisk vil koste 1.500-2.000 kr. Hvis man monterer en gennemstrømsvandvarmer til at opvarme forbrugsvandet hele året, kan man slukke for pillefyret hele sommeren. Du sparer derfor de ca. 1.300-1.800 kr. Hele vinteren vil gennemstrømsvandvarmeren samtidig også levere billig forbrugsvand, langt billigere end pillefyret kan gøre det.

Har du gasfyr vil det også give en stor besparelse at udskifte varmtvandsbeholderen til en el gennemstrømsvandvarmer, og ligeledes give mulighed for at slukke for gasfyret hele sommeren. Typisk vil det give en besparelse på mellem 1.500-2.200 kr. om året.

Har du en luft/vand varmepumpe vil besparelsen ikke være helt ligeså stor, men dog vil der stadig være en besparelse. Besparelsen afhænger meget af hvilken varmepumpe du har og hvor gammel den er. Du vil stadig opleve alle de andre fordele ved at montere en gennemstrømsvandvarmer.

*Kilde: Energistyrelsens Elmodel Bolig 2016

Badeværelse med vandvarmer

El-vandvarmeren er nem for hele familien

Ved at skifte til en gennemstrømningsvandvarmer får du varmt vand til hele familien, når som helst og hvor som helst i hjemmet, sommerhuset, kolonihaven eller noget fjerde.

Du indstiller nemt og hurtigt el-vandvarmeren på den ønskede temperatur mellem 30 og 60 grader. Ofte er 40-45 grader den rette temperatur til håndvask, bad og andet, men du kan for eksempel også indstille gennemstrømningsvandvarmeren til 37 grader, når babyen skal bades.

Der er heller ingen farer for at blive skoldet med en el-vandvarmer. Du kan nemlig låse temperaturen, så de mindste i familien ikke kommer til at skrue op ved et uheld under gemmelegen, eller du selv støder til den.

Samtidig er en gennemstrømningsvandvarmer meget pladsbesparende. Den nyeste generation el-vandvarmer er nemlig så lille, at du næsten ikke kan se den, og det giver mange muligheder for placering.

Køb gennemstrømsvandvarmer lige her:

Tilføj ekstra tilbehør