Hvad er en gennemstrømningsvandvarmer eller varmtvandsbeholder?

Den nyeste generation af el-vandvarmere også kaldet gennemstrømningsvandvarmere, giver dig varmt vand, når du behøver det, hvor som helst og når som helst. Modsat varmtvandsbeholdere har gennemstrømningsvandvarmere ikke noget tomgangsforbrug, fordi el-vandvarmeren ikke opbevarer vandet ligesom en traditionel varmtvandsbeholder. Derfor sparer du penge på din elregning.Du betaler derfor kun for det faktiske forbrug du har. En elektrisk gennemstrømningsvandvarmer eller varmtvandsbeholder er særdeles billig i drift og anvender ca. 200 kWh om året per voksen i husstanden, hvorimod en traditionel el-vandvarmer typisk bruger ca. 1.000 kWh om året.*Dette giver en årlig besparelse på 800 kWh strøm, som koster mellem 2-2,5 kr. afhængig af dit elselskab. Besparelsen er derfor mellem 1.600-2.000 kr. om året. Derfor er vores el-vandvarmere også A-mærket. Du er velkommen til at ringe til os og få en snak om, om det kan betale sig for dig at skifte til en varmtvandsbeholder.

Hvordan fungerer en el-vandvarmer?

Det er slet ikke så indviklet, som det måske lyder. Når du åbner for den varme hane, strømmer det kolde vand ind i el-vandvarmeren, og her opvarmer det elektriske element vandet med det samme. Som resultat får du hurtigt stabilt og konstant varmt vand.Samtidig sparer du penge på elregningen. En el-vandvarmer opvarmer nemlig kun det vand, du har brug for, når du drejer på hanen eller tænder for bruseren modsat varmtvandsbeholdere, som mange ældre sommerhuse fx er forsynet med, hvor vandet konstant er i tanken og holdes oppe over 55 grader for at undgå legionellabaktier. Det gør desværre, at du med en traditionel varmtvandsbeholder spilder en masse energi, selv når det varme vand ikke løber, og det koster dig unødige penge hvert år.Med den nyeste generation el-vandvarmere slipper du for tomgangsforbrug hvilket giver dig en betydelig besparelse på din elregning og nedsætter dit CO2 aftryk. Læs mere om fordelene her.

Hvordan virker en gennemstrømningsvandvarmer?

Gennemstrømningsvandvarmere opvarmer vandet direkte uden at brug af varmtvandsbeholdere. Når du drejer på den varme hane på din håndvask, strømmer det kolde vand gennem el-vandvarmeren heraf navnet ”gennemstrømningssvandvarmer”. Inde i gennemstrømningsvandvarmeren opvarmer det elektriske element så vandet. Som resultat får du varmt vand på alle tidspunkter i døgnet, alle dage om året. Du behøver slet ikke vente på, at varmtvandsbeholderen er fyldt op med varmt vand, for der er slet ikke nogen beholder på en gennemstrømningsvandvarmer.

Hvor mange gennemstrømningsvandvarmere har jeg brug for?

Som udgangspunkt kun én. Du kan dog vælge at installere to af dem hvis dit hus er meget stort og der derfor er langt fra den ene ende til den anden. I sådan et tilfælde vil du hurtigere få varmt vand i forhold til, hvis det skal komme fra den anden ende af huset.Kilde: Energistyrelsens Elmodel Bolig 2016
Tilføj ekstra tilbehør