Skift gasfyret ud med en varmepumpe

Gasfyr med dæksel åben

Alternativ til gasfyr

Hvis du gerne vil frigøre dig for svingende gaspriser, der gør det dyrere og dyrere at holde boligen varm i de kolde måneder, er det en god idé at begynde at kigge efter et alternativ til dit gasfyr. Hvis du beholder dit gasfyr, kigger du ind i en usikker fremtid, og det kan således blive rigtig dyrt at vente med at skifte. 

Heldigvis findes der mange gode alternativer til et gasfyr – også for dig der bor udenfor fjernvarmenetværket. For dig med en ejendom eller en villa på landet er et godt alternativ til gasfyr en luft til vand varmepumpe, der kan gå direkte ind og erstatte dit gasfyr og give dig masser af varme og masser af varmt vand til dit hus. 

Her på siden kan du læse mere om fordelene ved at skifte dit gasfyr ud luft til vand varmepumpe, og hvis du er klar til at tage skriftet, står vi hos Elvandvarmer.dk naturligvis klar til at hjælpe dige med at finde frem til den helt rette varmepumpe til din bolig. Ring til os og hør mere om udskiftet fra gasfyr til varmepumpe og prisen. Kontakt os i dag og få et godt tilbud.  

Skift dit gamle gasfyr ud med en luft til vand varmepumpe og opnå store besparelser

Det er næppe gået nogens næse forbi, at gas er blevet rigtigt dyrt. Derfor kan det hurtigt betale sig at skifte til et alternativ til gasfyr, som bruger en energikilde, der ikke svinger i pris på samme måde som gas. Her er en luft til vand varmepumpe det oplagte valg, for denne opvarmningsform bruger elektricitet som eneste energikilde for at varme din bolig op og give dig varmt brugsvand. 

Når du bruger en luft til vand varmepumpe til at varme din bolig op med, skal du således kun betale for den strøm, din varmepumpe bruger. En varmepumpe er en yderst effektiv maskine, og den vil derfor giver dig 3,5-5 gange mere varmeenergi, end den bruger af strømenergi. 

Det betyder, at en luft til vand varmepumpe er billig i drift sammenlignet med stort set alle opvarmningsformer, og det betyder, at du slipper for at være afhængig af en udtømmelig ressource som gas, der er mål for storpolitiske spekulationer. 

Hvad er fordelene ved at vælge en luft til vand varmepumpe?

En luft til vand varmepumpe vil give dig mange fordele sammenlignet med dit gasfyr. De store besparelse på varmeregningen er grund nok i sig selv til at skifte fra gasfyr til en luft til vand varmepumpe, men udover dette kan du også nyde gode af fordele som: 

  • Miljøvenlig varme: en luft til vand varmepumpe bruger vedvarende energi til at varme din bolig op med, hvorfor du kan skrue et godt stykke ned for din boligs klimaaftryk ved at skifte til en varmepumpe 
  • En luft til vand varmepumpe er lydsvag og vil ikke forstyrre dig i det daglige 
  • En luft til vand varmepumpe kræver ikke særlig meget plads 
  • En luft til vand varmepumpe er en totalløsning, der både giver dig en varm bolig og masser af varmt brugsvand 
  • En luft til vand varmepumpe er sikker i drift

Få besparelser på strøm med en varmepumpe

Hvis du mangler endnu en god grund til at finde et alternativ til dit gasfyr, vil den reducerede elafgift, du kan få med en luft til vand varmepumpe, også tiltrække din interesse. 

Hvis du bruger en luft til vand varmepumpe som den primære opvarmningskilde i din bolig, har du nemlig mulighed for at få reduceret elafgift, så snart dit forbrug overstiger 4.000 kWh om året. Du kan med andre ord få billigere el til din luft til vand varmepumpe, når forbruget overstiger 4.000 kWh, og da en gennemsnitsfamilie bruger cirka 4.500 kWh pr år, vil det være en god investering for de fleste. Det vil med andre ord sige, at du har mulighed for at betale reduceret elafgift på hele varmepumpens elforbrug.  

Her er der tale om solide besparelse, for den normale elafgift lå i 2021 på 90 øre/kWh, mens den reducerede elafgift i samme år var på blot 0,8 øre/kWh. Disse tal er begge eksklusive moms, hvilket vil sige, at du reelt kommer til at spare over 1 kr. pr. kWh. 

Spar endnu mere med en Kompakt Unit tilkoblet luft til vand varmepumpe

Med en luft til vand varmepumpe har du endnu flere muligheder for at spare penge i det daglige. Hvis du tilkøber en Kompakt Unit fra vores udvalg, vil du nemlig også få en yderst billig måde at varme dit brugsvand op på.

En Kompakt Unit er en innovativ løsning, der giver dig mulighed for at indstille din luft til vand varmepumpe på den laveste fremløbstemperatur, hvilket vil give dig store besparelser på dit strømforbrug. 

En Kompakt Unit varmer dit vand op med en gennemstrømsvandvarmer, hvilket vil sige, at du aldrig vil løbe tør for varmt brugsvand.

 

Find nemt de nævnte produkter her:

Tilføj ekstra tilbehør